Teklif Al

Dünya üzerindeki kargo taşımacılığının yüzde 90’ının gemiler aracılığıyla gerçekleştirildiğini biliyor muydunuz? Yüklü miktarda kargoyu taşımak için de farklı büyüklükte ve tipte konteynerlerden faydalanılır. Gemilere yüklenen ve üst üste istif edilen konteynerler sayesinde tek seferde yüklü miktarda ürünü ihraç veya ithal edebilmek mümkündür. 

Konteyner Ölçüleri

Çoğunlukla metalden imal edilen, taşınan ürünün niteliğine ve büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilen konteynerler genelde standart ölçülere sahiptir. Bunlar genelde 20’lik ve 40’lık olarak adlandırılırlar. Taşınacak kargoların büyüklük ve ebatlarına göre 45’lik konteyner kullanıldığı da olur, ancak bu çok nadirdir. 

Rehber niteliğindeki bu yazıda konteyner tipleri ve ölçülerinden bahsedeceğiz. Böylece siz de ihtiyacınız olan kargo konteynerini belirleyebilirsiniz. Ercan Gümrükleme müşterilerine en uygun konteyner tipini seçme noktasında yardımcı oluyoruz. Bununla birlikte sektörün en rekabetçi fiyatlarını sunmaya da devam ediyoruz. Eğer siz de gönderileriniz için ideal bir kargo konteyneri arayışındaysanız bize danışmadan sakın karar vermeyin.

Konteyner Ölçü ve Tipleri

Kargo taşımacılığı yaparken tercih edebileceğiniz birçok farklı konteyner tipi ve ölçüsü vardır. İhtiyacınız olan konteyner tipini seçerken ne taşıdığınız çok önemlidir. Aşağıda dünya genelinde en çok tercih edilen kargo konteyner tiplerini ve bunların ölçülerini göreceksiniz. Paylaştığımız bilgiler haricinde merak ettiğiniz herhangi bir detay veya konu varsa konteynerler hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişim formumuz veya telefon numaralarımız aracılığıyla temas kurabileceğinizi de belirtmiş olalım.

Kuru Konteyner

“DC” olarak da kısaltılabilen kuru konteyner (dry container) isminden de anlaşılacağı üzere herhangi bir iklimlendirme veya havalandırma sistemine sahip değildir. Oyuncak ve kıyafet gibi sıcak veya soğuk tutulması gerekmeyen ürünleri taşırken kullanılan basit konteyner tipidir. Toplam kargo hareketinin yaklaşık yüzde 90’lık bir kısmı dc konteynerlere yüklenir ve bu konteynerler aşağıdaki gibi farklı ölçülere sahiptir.

20’lik dc Konteyner

Dış ölçüleri 6.10 metre uzunluk, 2.44 metre genişlik ve 2.59 metre yükseklikte olan 20’lik konteynerin iç alanı 5.89 metre uzunluk, 2.35 metre genişlik ve 2.39 metre yüksekliktedir. Kullanılabilir net alan ise 32.6 metreküptür.

Denizaşırı yapılan kargo taşımacılığında genelde 20’lik konteyner kullanılır. Daha yüksek hacimli kargoları taşıyacak şekilde tasarlanmıştır. Mineral ve ham madde, metal, makine, şeker, un, kağıt, çimento ve çelik bobin gibi yükler için idealdir.

Avrupa tipi paletler kullanıldığında 20’lik dc konteynere toplamda 11 adet palet sığabilir. Boş ağırlığı 2 ton 300 kilogram olarak kayıtlara geçen 20’lik dc konteynerde en fazla 25 bin 400 kilogram ağırlığında faydalı yük taşınabilir. Tabii bu konteynere bu kadar ağırlıkta yük yükleyebileceğiniz anlamına gelmemeli. Taşıyıcının ve taşınacak ürünün bunla alakalı kısıtlamaları olabilir.

40’lık Konteyner

Bir diğer çok tercih edilen konteyner türü ise 40’lık konteynerdir. Ağır kargoya kıyasla daha yüksek hacimli kargolar için tasarlanmıştır. Mobilya, çelik borular, hurda kağıt ve pamuklar genelde 40’lık konteynerde taşınır.

12.19 metre uzunluk, 2.44 metre genişlik ve 2.59 metre yükseklikte dış ölçülere sahip olan 40’lık konteyner ölçüleri içeride 12.025 metre uzunluk 2.35 metre genişlik ve 2.393 metre yüksekliktedir. Kullanılabilir net alan 67.7 metreküptür.

Avrupa tipi palet ölçülerinin 1.2 metre x 0.8 metre olduğunu hesaba katarsak, 40’lık konteyner toplamda 25 tane Euro palet taşıyabilir. Genelde bu paletler yatay ve dikey eksende konteynere yerleştirilir, böylece sarsılma veya sallanma gibi durumlarda ürünlerin zarar görmesi engellenir.

40’lık konteynerin boş ağırlığı 3 ton 750 kilogramdır. Toplamda ise 26 bin 300 kilogram yük taşıma kapasitesine sahiptir.

40’lık hc Konteyner

“High cube” kelimesinin kısaltması olan “HC” ile kullanılan ve yine 40’lık olarak tanımlayabileceğimiz bu konteyner modelinin standart 40’lıktan farkı daha yüksek olmasıdır. 40 hc konteyner ölçülerine baktığımızda yüksekliğinin 2.99 metre olduğu için net kullanım alanı 76 metreküp olduğunu görüyoruz. Fakat belirtmekte fayda var: Bu konteyner tipi daha hafif kargolar için geliştirilmiştir. Yüksekliği sayesinde daha fazla kargo taşıyabilir, ancak ağırlık sınırı olduğu için daha ağır yükleri taşıyamazsınız.

Kaba hatlarıyla standart konteyner ölçüleri bu şekilde sıralanabilir. Şimdi de hazırsanız konteyner ebatlarının yerine farklı tipteki konteyner tiplerine kısaca bir göz atalım.

Soğutuculu Konteyner

Sıcağa karşı hassas yükleriniz varsa konteynerin ortam ısısını kontrol altında tutmanız şarttır. Çiçek, sebze ve meyve gibi uzun yolda bozulabilecek ürünler naklediyorsanız soğutmalı konteynerlerden faydalanabilirsiniz. 20’lik, 40’lık ve 40’lık hc gibi farklı konteyner ölçülerinin soğutmalı versiyonlarını kullanabilmeniz mümkün.

Kontrollü Atmosfer Konteyneri

Bu tip yük konteynerleri, sadece soğutma değil ısıtma işlevine de sahiptir. Taşınan yüklerin uzun ve meşakkatli deniz aşırı yolculuklarda raf ömrünün kısalmasının önüne geçer. İlaç ve aşı gibi yükler genelde kontrollü atmosfere sahip konteynerlerde taşınır.

Üstü Açık Konteyner

Malum olduğu üzere konteynerlere ürünler kapıları açılıp yerleştirilir. Eğer taşıyacağınız ürün konteyner kapısından geçemeyecek kadar büyükse üstü açık konteynerlerden yardım alabilirsiniz. Bu sayede yükleme işi vinçlerle yapılır ve kolaylıkla tamamlanabilir.

Flat Rack Konteyner

Çok büyük ve normal konteynere sığmayacak ürünler için ideal bir çözüm yöntemi olarak karşımıza çıkan Flat Rack konteynerlerde genelde ağır iş makineleri, yat ve inşaat malzemeleri taşınır.

Platform

Yukarıda adı geçen iki konteyner tipine de sığmayacak kadar büyük yüklerin nakliyesi platform adı verilen tipteki konteynerlerle gerçekleştirilebilir.

Taşınabilir Tank

Yüksek mukavemete sahip çelik veya benzeri bir anti-korozif malzemeden yapılan bu taşınabilir tanklar ile sıvı maddelerin nakliyesi sağlanır. Tankların yerle temas eden kısmında bulunan ayaklar sayesinde sıvı içerikli malzemenin sabit durup güvenle taşınması mümkündür.

Daha önce de ifade ettiğimiz üzere taşınacak kargoların tipi, büyüklüğü ve içeriğine göre kullanmanız gereken konteynerin tipi değişiklik gösterecektir. Bu noktada Ercan Gümrükleme olarak size danışmanlık vermeye hazırız. Tarafımıza ulaşmanız durumunda sizin için en uygun konteyneri belirlemenize yardımcı olabiliriz.

Senelerden beri sektörde faaliyet gösteren Ercan Gümrükleme sayesinde müşteriler birçok farklı ölçü ve büyüklükte konteynerle ürünlerini güvenle ithal veya ihraç edebiliyorlar. Kuru, soğutmalı veya özel yükleriniz için gayet uygun maliyetle konteyner temini sağlayabiliriz.

Konteyner Fiyatları

Satın alacağınız konteynerin büyüklüğü ve tipine göre fiyatı da artıp azalabilir. Ne yazık ki tamamı ithal olan konteynerlerin fiyatları döviz kurundaki hareketliliğe göre değişebiliyor. Özel üretilen üstü açık veya Flat Rack konteynerlerin için Ercan Gümrükleme’den fiyat teklifi almanızı öneriyoruz. Veya taşıyacağınız ürünler hiçbir konteynere sığmayacak kadar büyük ebatta ise platform kiralamak veya satın almak için yine bizle iletişim kurabilirsiniz.

Fiyatlar sürekli değişiklik gösterdiği için ne yazık ki TL üzerinden bir fiyat listesi yayınlayamıyoruz. Ancak bizimle irtibata geçtiğiniz takdirde sektörün en uygun konteyner fiyat teklifini size sunabiliriz. 20’lik, 40’lık ve 40’lık hc konteyner modelleri başta olmak üzere akla gelebilecek tüm konteyner çeşitleri müşterilerimizin beğenisine sunulmuş durumdadır. Siz de hemen bugün iletişim kurarak fiyat teklifi alabilir, denizaşırı yolculuğunda ürünlerinizin güvenle nakledilebilmesi için ideal konteynere sahip olabilirsiniz.

İletişim Formu
Tüm soru, görüş ve önerileriniz için biz buradayız. Hemen bize ulaşmak için formu doldurup gönder butonuna tıklayın.